Rostskydd

Image

Rostskyddsbehandling -
Bilvårdscenter är ett Dinitrol Center

Dinitrol® Center använder samma rostskyddsvaxer och samma teknik som de flesta av Europas bilindustrier. Den avgörande faktorn i DINITROL® rostskyddsbehandlingar är att exakta behandlingsscheman görs för varje individuell bilmodell. Det säkerställer att bilen behandlas på rätt sätt och varnar bland annat för känslig elektronik så att den inte skadas.

En kompletterande rostskyddsbehandling bör göras i ett tidigt stadium innan rosten hinner få fäste. Absolut senast i stadiet när ytrost uppstår. När kraftig rost bildats kan det vara för sent att stoppa rosten.

Om du är osäker på bilens rostskydd så gör en rostskyddskontroll hos oss. Vi använder fiberoptikskamera som ser inuti balkar och andra skrymslen där det rostar.
Du får en professionell och tillförlitlig rapport om din bils roststatus på mindre än en halvtimme och du är med hela tiden.

Läs mer på dinintrolcenter.se

En klok investering

Det är inte bara bilens livslängd och andrahandsvärde som försämras när bilen börjar rosta.
Även säkerheten blir lidande om angreppen inte upptäcks i tid. Den farligaste rosten är den "osynliga" rosten, den som kommer smygande inifrån bilen. Rostangrepp i balkar och hålrum försvagar bilens mostånd vid kollision och är mycket svåra att upptäcka utan specialutrustning. Genom att rostskyddsbesiktiga bilen i ett tidigt skede och åtgärda eventuella brister minimerar du risken att bilen blir en fara för säkerheten.

Auktoriserat bilrostskydd

I Sverige utförs behandlingar av specialutrustade Dinitrol Center anläggningar, som är marknadsledande. Totalt över hela världen representeras Dinitrols rostskyddsprodukter av ca 1600 anläggningar i ett 40-tal länder.
 
Varje Dinitrol Center anläggning är autktoriserad och godkänd, vilket innebär:
» Utbildad personal
» Specialutrustning
» Godkända produkter
» Miljöanpassade lokaler
» Kvalitetskontrollerad

Fabriksgarantin är ingen garanti mot rost

Kanske tror du att din eventuella rostskyddsgaranti från fabriken skyddar bilen mot rost?
Då bör du ta fram förstoringsglaset och noga studera dina garantivillkor. I de flesta fall gäller inte garantin för bl a tanken, hjulupphängningen, broms- och bränseledningar. Dessutom måste plåten vara helt genomrostad om garantin ska gälla.

En test kan bli hela skillnaden

Alla bilar rostar, även din. Men det finns hjälp. Samtliga Dinitrol Center anläggningar är auktoriserade att utföra en rosttest på din bil. För dig som bilägare är det nästan omöjligt att upptäcka om bilen är angripen av "smygande" rost. Anläggningarna har dessutom ett så kallat boroskop; ett instrument som används för att invändigt kontrollera dolda utrymmen. Så om du vill veta hur din bil mår, rekommenderar vi att du bokar tid för en rosttest.

TUFF-KOTE DINOL Behandling

TUFF-KOTE DINOL behandlingen är den mest avancerade och omfattande rostskyddsbehandlingen. Som ett första steg plockas hjul och innerskärmar bort följt av en grundlig högtryckstvätt. Sedan torkas bilen. Därefter behandlas ca 70 olika punkter efter ett speciellt utarbetat behandlingsschema. De flesta bilar har individuella scheman för bästa slutresultat. En TUFF-KOTE DINOL behandling skyddar bilen upp till sex år, dock rekommenderas kontroll och eventuell komplettering efter 24 och 48 månader efter första behandlingsdatum.

TUFF-KOTE DINOL Mellanbehandling

Mellanbehandlingen skyddar de mest utsatta delarna på bilen. Den omfattar nederdelen av dörrar och stolpar, yttre förstärkningar i huv och backlucka, tröskellådor och balkar samt bottenplatta och hjulhus.

TUFF-KOTE DINOL Hålrumsbehandling

Hålrumsbehandlingen är en helt invändig behandling. Den omfattar dörrar, stolpar, förstärkningen i huv och bagagelucka. Även balkar och tröskellådor. Dvs de delar på din bil som är extra svåra att själv kontrollera mot "smygande rostangrepp".

Image

Behöver du hjälp med din bil? Vi hjälper både dig och bilen